Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott defibrillátor tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Defibrillátor minősítése

Kérdés: Építőipari kivitelezői tevékenységet végző kft. defibrillátort vásárolt közel félmillió forint értékben. Tárgyi eszközként nyilvántartva, értékcsökkenési leírása elszámolható-e költségként? Vagy növelni kell a társaságiadó-alapot? Visszaigényelhető az áfája?
Részlet a válaszból: […]indokolja. Ha tehát a kft.-nél a munkakörülmények, a munkavállalói létszám, illetve a defibrillátor használatával kapcsolatos tapasztalatok (sürgősségi esetek száma) indokolják a beszerzést, akkor az így beszerzett defibrillátort a tárgyi eszközök között kell kimutatni, a bekerülési érték alapján meghatározott terv szerinti értékcsökkenési leírást el kell számolni, amely költség a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek, ráfordításnak tekintendő. Az Áfa-tv. 124. §-a tartalmazza azon termékbeszerzések és szolgáltatás-igénybevételek felsorolását, amelyek előzetesen felszámított áfája nem vonható le, és így vissza sem igényelhető. Feltételezzük,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5278
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: