Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott diákönkormányzat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Gimnáziumi diákönkormányzat bevétele

Kérdés: Gimnáziumi diákönkormányzat milyen sajátos bevétellel rendelkezhet (például rendezvényen kínált sütemény értékesítéséből származhat-e bevétele), milyen nyilvántartás vezetésére kötelezett, milyen jogszabály vonatkozik a gazdálkodására?
Részlet a válaszból: […]megteremtésére. Az iskolaszövetkezet tevékenységének összhangban kell állnia a nevelési-oktatási intézmény pedagógiai és képzési célkitűzéseivel. Az iskolaszövetkezet hozzájárulhat a tagjai tanulmányainak folytatásához szükséges feltételek megteremtéséhez. Az iskolaszövetkezet alapításában és működésében a nevelési-oktatási intézménynek tagként részt kell vennie.Az iskolaszövetkezet és a tagja közötti gazdasági együttműködést, a személyes közreműködés módját - az alapszabály keretei között - a tagsági megállapodásban kell meghatározni. A tagsági megállapodásnak tartalmaznia kell a konkrét feladatokat, amelyek az iskolaszövetkezeti tag személyes közreműködése körébe tartoznak.Az iskolaszövetkezet nappali tagozatos tanuló tagja személyes közreműködését az iskolaszövetkezet által harmadik személy részére nyújtott szolgáltatás (külső szolgáltatás) keretében is teljesítheti. A szolgáltatás fogadójánál történő feladatteljesítés tartalmára járó, az egyes feladatokhoz kapcsolódó díjazásnak el kell érnie a Korm. rendeletben meghatározott minimális összeget (a minimálbért). A törvény részletesen ismerteti, hogy mit kell tartalmaznia a külső szolgáltatás esetén a szolgáltatás fogadójával kötött megállapodásnak.A törvényi előírás legfontosabb elemeit ismertettük a fentiekben, amelyekből egyértelműen következik, az egyszerűnek tűnő bevételszerzés sem olyan egyszerű, mint amilyennek első olvasásra tűnik. Először meg kell alapítani az iskolaszövetkezetet,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7125
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: