Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott diákmunka tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Diákmunka kifizetése csekély értékű ajándékkal

Kérdés: Egy szakközépiskola diákjait egy külső cég foglalkoztatja. Az elvégzett munkára a cég az iskolával szerződik, a teljesített munka ellenértéke az iskola bankszámlájára érkezik. A diákok kifizetése a munkájuk arányában történik, amelynek módja a következő: a diákok készpénzes számlát hoznak vásárlásaikról, az egyénenkénti, meghatározott összegben. Az iskola a kis értékű ajándék körébe sorolja a számlákat. A diákot megilleti az Szja-tv. szerinti kis értékű ajándék? Helyes a leírt eljárás?
Részlet a válaszból: […]érvényes havi minimálbér 10 százalékát meg nem haladó rész. Ezt az adómentes juttatást a kifizető (szakszervezet, munkáltató) csekély értékű ajándékként tartja nyilván. A szakképző iskolai tanulónak akkor adható adómentesen csekély értékű ajándék, ha a tanuló gyakorlati képzése valósul meg, és a gyakorlati képzés keretében a gyakorlati képzés szervezőjével kötött megállapodás alapján részesül juttatásban. Az egyes juttatások jogcímének meghatározása tekintetében az Szja-tv. 2. §-ának (6) bekezdése általánosságban arról rendelkezik, hogy a jogcím meghatározásánál a felek (a magánszemély és a bevételt juttató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3544
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,