Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott digitális termék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Digitális mesetár és költségeinek elszámolása

Kérdés: A kft. mesetabletek és mese-előfizetések értékesítésével foglalkozik. Az előfizetések applikáció formájában telefonra és tabletre letölthetők. A tabletek beszerzésével és az induló 40 mese előállításával kapcsolatos önköltség meghatározása nem okoz gondot, viszont havonta + 4 mese kerül rá a tabletekre, amelyet az előfizetéssel rendelkezők elérhetnek, az új előfizetők már mindig a bővült mesetárat érhetik el. Hogyan kezeljük a havonta előállított pluszmesék előállítási költségét?
Részlet a válaszból: […]befolyásolja, és természetesen az is, hogy a kft. előzetes felmérése, piackutatása alapján meddig lesznek a bővülő mesetárnak előfizetői. Ez legyen öt év! (Itt jegyezzük meg: a mesetabletek értékesítését, annak beszerzését az előfizetések értékesítésétől függetlennek kell tekinteni. Ha ezek után is kell szerzői díjat fizetni, akkor azt a tabletek eladási árában egy összegben kell érvényesíteni!)Az előbbiek alapján az induló 40 mese előállításával kapcsolatos közvetlen költségeket az immateriális javak között szellemi termékként kell állományba venni, és a hasznos élettartam alatt (szerintünk 5 év) terv szerinti értékcsökkenési leírásként költségként elszámolni, függetlenül attól, hogy változik-e vagy sem az előfizetési díj.Havonta plusz 4 mese kerül a tabletekre, amely valójában a mesetár bővülését jelenti, annak a költségei növelik a szellemi termékként állományba vett bruttó értéket. Ez azt jelenti, hogy a pluszmesék elő­állítási költségeinek összegeivel legalább előfizetési időszakonként (az üzleti év utolsó napjával mindenképpen) növelni kell az eredeti bruttó értéket, a hasznos élettartamból még hátralévő időszakra[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6874
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,