Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott díszpénz tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Díszpénzek nyilvántartása

Kérdés: Ha egy társaság az MNB által kibocsátott díszpénzeket vásárol, nem ajándékozási vagy befektetési céllal, hanem azért, hogy azokat az ügyféltérben kiállítsa, miként kell elszámolni az ügyletet?
Részlet a válaszból: […]törvényes fizetőeszközként is funkcionálhat, akkor a kérdésre a válasz már megvan. Amennyiben a díszpénz nem törvényes fizetőeszköz, akkor pedig eszközvásárlásról van szó, eszközbeszerzést kell a könyvviteli nyilvántartásokban rögzíteni. Ha tartósan szolgálja a vállalkozási tevékenységet, akkor a díszpénzt is - mint egy képet vagy egy festményt
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1073
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Fizetőeszköz mint tárgyi eszköz

Kérdés: A társaság 2001. év során külföldi fizetőeszközöket vásárolt, amely fizetőeszközök 2001. december 31-ével megszűntek. A társaság nem kívánta ezeket a bankjegyeket euróra átváltani, hanem azokat megtartva, bekeretezve a cég irodáiban kiállítja. A bankjegyeket a valutapénztárban tartja. Mi a teendő ezzel a valutakészlettel?
Részlet a válaszból: […]azokat a cég irodáiban bekeretezve kiállítsák, és nem azért, hogy azzal fizessenek. Így a külföldi fizetőeszközöket nem a valutapénztárban kellett volna bevételezni és valutakészletként kimutatni, hanem mint eszközbeszerzést kellett volna könyvelni. A beszerzett eszközöket pedig - az Szt. 23. §-ának (4) bekezdése szerint - rendeltetésük, használatuk alapján kell a befektetett eszközök vagy a forgóeszközök közé sorolni. A kérdés alapján a külföldi bankjegyeket mint dísztárgyakat kívánják hasznosítani, így a tárgyi eszközök között kell azokat kimutatni. Értékcsökkenést a várható hasznos élettartam és a maradványérték függvényében kell megállapítani. Megjegyezzük,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1072
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,