Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott dolgozó átadása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Máshol állományban lévő dolgozó részére kifizetett összeg

Kérdés: Cégek közötti megállapodás szerint munkaügyi jogutódlással dolgozó került átadásra olyan feltétellel, hogy ha az átvevő egy éven belül munkáltatói felmondással megszünteti az átvett munkavállaló munkaviszonyát, az átadó köteles részére megtéríteni a felmondási időre járó távolléti díjat és a végkielégítést. Ez milyen bizonylat alapján számolható el és milyen költség?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyának munkáltatói felmondással történő megszüntetésével kapcsolatosan felmerült, törvényi előírás szerinti kifizetéseket az általános előírások szerint a kifizetőnél kell - terheivel együtt - elszámolni, rendezni annak költségvetési kapcsolatait is.Ha a dolgozót átadó az így felmerült költségeket az átvevővel történt megállapodás alapján átvállalja, abban az esetben az átvállalt összeget a dolgozót átvevő - az áfa felszámításával - számlázza az átadó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6030
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: