Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott edző járulékai tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldi illetőségű edző járuléka

Kérdés: Társaságunk sporteseményekkel kapcsolatos mérkőzések megszervezésével, lebonyolításával foglalkozik. A sporteseményen részt vevő csapatok felkészítéséhez kellő szakértelemmel rendelkező, külföldi illetőségű edzőt hívtunk, aki megbízási szerződés keretében/megbízási díj ellenében fogja elvégezni a rábízott feladatokat. Az edzések mindössze 3-4 napot fognak havonta igénybe venni, vagyis ennyi időt fog a magánszemély Magyarországon tartózkodni. A belföldi tartózkodás idejére a megbízó a megbízási díjon felül a társaság nevére szóló számlával igazolt repülőjegyet, szállásköltséget és étkezést is kifizeti. A magánszemélynek fizetendő megbízási díj éves szinten eléri a minimálbér 30 százalékának tizenkétszeresét. A felsorolt esetekben keletkezik-e társaságunknak adófizetési kötelezettsége, ha a felsorolt szolgáltatások ténylegesen a megrendelt rendezvényekhez, felkészítésekhez kapcsolódnak, és kizárólag azok érdekében merültek fel? A megbízási díjból - mint önálló tevékenységből származó bevételből - mind a személyi jövedelemadó, mind pedig a társadalombiztosítási járulékok esetében a jövedelmet tételes költségelszámolással, vagy az igazolás nélkül elszámolható 10 százalékos költséghányad levonásával állapítjuk meg. Az önálló tevékenységből származó jövedelem kiszámításánál alkalmazhatjuk-e ezen számítási módszert, függetlenül a magánszemély illetőségétől?
Részlet a válaszból: […]magánszemély az Európai Unió valamely államának állampolgára vagy sem. Ha az edző az Európai Unió valamely államának állampolgára, akkor rá az Európai Unió szabályai vonatkoznak, amelyek 1408/71/EGK rendelet 13-17. cikkei és a 883/2004/EK rendelet 11-16. cikkei. Ezek rögzítik azokat az általános és különös szabályokat, amelyek alapján meghatározható, hogy adott esetben az Európai Gazdasági Térségen belül mozgó munkavállaló vagy egyéni vállalkozó esetében mely tagállam jogszabályait kell társadalombiztosítási vonatkozásban alkalmazni. Fontos kiemelni, hogy egy személy csak egy tagállamban lehet biztosított.Főszabály szerint, aki valamely tagállamban munkát végez, vagy vállalkozói tevékenységet folytat, az a munkavégzés vagy a vállalkozói tevékenysége kifejtésének helye szerinti tagállamban lesz biztosított, függetlenül attól, hogy esetleg más tagállamban lakik. A biztosítás helye szerinti tagállamban, az ún. illetékes tagállamban köteles a társadalombiztosítási járulékot megfizetni, és ebben a tagállamban lesz jogosult az egészségbiztosítás természetbeni és pénzbeli ellátásaira.A biztosítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6492
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: