Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségbiztosítás elszámolása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségbiztosítás elszámolása

Kérdés: Növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozó cég (kettős könyvvitel, elsődleges költséghely) egészségbiztosítást kötött (egészségőr) dolgozóinak, ami adómentesen adható juttatás. Szabályos-e, ha a költségnemek között az egyéb személyi jellegű kifizetések között számoljuk el, a költséghely/költségviselő könyvelésben pedig az általános költségek között, mint a központi irányítás költsége?
Részlet a válaszból: […]szerez bevételt a díjfizetés időpontjában, azaz nem adóköteles, ha a biztosító teljesítésére - korlátozások nélkül - a díjat fizető személy jogosult. Ez az adott esetben azt jelenti, hogy a szerződő fél, a cég jogosult a biztosító szolgáltatására, a cégnek például visszavásárlási lehetősége van. Ez esetben azonban a cég a magánszemélyekkel kapcsolatosan fizetett biztosítási díjat nem számolhatja el az eredmény terhére, azt a cégnek a biztosítóval szembeni követeléseként kell kimutatnia. Így tehát a fizetett biztosítási díj csak a díjfizetés időpontjában mentes az adó alól.Az előbbieket egyértelműsíti az Szja-tv. 9. §-ának (3a) bekezdése. Ha a biztosítási szerződés a 7. § (1a) bekezdése szerinti esetben utóbb olyan módon módosul, hogy a biztosító teljesítésére a biztosított vagy más magánszemély (nem a díjat fizető személy) válik jogosulttá (ideértve azt is, ha a biztosított a szerződő helyébe lép), a biztosítás a szerződésmódosítás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. június 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7637
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: