Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségügyi ellátás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Magánklinikai vizsgálatok számlázott díjának minősítése

Kérdés: Magánklinika vállalkozások vezetőinek és alkalmazottainak teljes kivizsgálását vállalja. A vizsgálat számlázott díja besorolható-e a természetbeni juttatások közé, és ha igen, milyen adók terhelik?
Részlet a válaszból: […]adómentes természetbeni juttatás. Amennyiben az ellátás nem felel meg az adómentesség kritériumának, úgy az természetbeni juttatásként adóköteles, és a 44 százalék adót a kifizető fizeti meg az Szja-tv. 69. §-a szerint. A természetbeni juttatás után a munkaadót (foglalkoztatót) 31 százalékos társadalombiztosításijárulék-fizetési kötelezettség és 3 százalékos munkaadóijárulék-fizetési kötelezettség is terheli. A vizsgálati és kezelési költség természetbeni juttatás, és a Tao-tv. 3. számú mellékletének előírása alapján az elszámolt költséggel nem kell az adózás előtti eredményt növelni. Ezen előírás szerint ugyanis a vállalkozás érdekében elismert költség az adózó által a vele munkaviszonyban álló magánszemély, illetve vezető tisztségviselője, tevékenységében személyesen közreműködő tagja, valamint az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 361