Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségügyi szolgáltató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szakképzési hozzájárulás egészségügyi szolgáltatóknál

Kérdés: A 7635. kérdésre adott válaszban azt írják: "a számviteli törvény hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltatónak az őt terhelő szociális hozzájárulási adó alapját a számvitelről szóló törvény szerint megállapított éves árbevétele és az egészségbiztosítási szervtől származó árbevétele arányában kell megállapítani." Mi tartozik az éves árbevételbe? A tárgyieszköz-értékesítés is? Az OEP-támogatás értékesítési árbevétel vagy egyéb árbevétel? Amennyiben nem értékesítés árbevétele, akkor nem alapja a helyi adónak sem?
Részlet a válaszból: […](röviden: az értékesítés éves árbevétele) magában foglalja az egészségügyi szolgáltató által az üzleti évben (január 1-je és december 31-e között)- értékesített vásárolt és saját előállítású termékek számlázott - áfa nélküli - eladási árát, készpénz ellenében történő értékesítéskor a kapott - áfa nélküli - ellenértéket,- nyújtott szolgáltatás esetén a szolgáltatást igénybe vevő által elismert, számlázott - áfa nélküli - értéket, készpénzzel történő kiegyenlítéskor a kapott - áfa nélküli - ellenértéket, továbbá- az egészségbiztosítási szervtől (az OEP-től) kapott - az üzleti évben realizált árbevételhez kapcsolódó - támogatás összegét is.A számviteli szabályok csak az értékesítés nettó árbevételét ismerik, a kérdés szerinti egyéb árbevételt nem. Az értékesítés éves árbevételébe beletartozik az éves árbevételhez kapcsolódó (azt kiegészítő) OEP-támogatás is, függetlenül attól, hogy azt az egészségügyi szolgáltató mikor kapja meg.A kérdés szerinti tárgyi-eszköz (személygépkocsi-)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. március 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7863