Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyedi gépgyártás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: K+F: egyedi gépgyártás

Kérdés: Vállalkozásunk tevékenységének egy része egyedi gépek kifejlesztése és gyártása. Az esetek döntő részében a megrendelőnek e gépekből csak egy-egy darab készül. Tekinthető-e a leírt fejlesztés és egyedi gépgyártás K+F tevékenységnek, a fejlesztéssel, a tervezéssel, a gyártással foglalkozók bére, járulékai, a felhasznált anyagok bekerülési értéke, a gépek amortizációja stb. a K+F tevékenység közvetlen költségének?
Részlet a válaszból: […]szolgáltatások bevezetése vagy a már létrehozottak vagy bevezetettek lényeges javítása. A fogalom egyébként megegyezik a Szolgáltatások Jegyzékében (SzJ) a kísérleti fejlesztésre adott meghatározással. Ebből következően az SzJ meghatározása irányadó e konkrét esetben is, eszerint a gyártmányfejlesztés, a K+F eredménye alapján készülő termék-előállítás (egyedi gép) nem tekintendő K+F tevékenységnek. A kérdésben adott információból egyébként nem állapítható meg, hogy a végzett tevékenység valamely fázisa megfelel-e a fogalomnak, de az könnyen belátható, hogy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. augusztus 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 795
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,