Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ékszerkészítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ékszerkészítés törtaranyból

Kérdés: Cégünk aranyékszer-kereskedelemmel foglalkozik. Több esetben a felvásárolt törtaranyat bérmunkáztatjuk, azaz új ékszereket készíttetünk belőlük. Hogyan kell az ezzel kapcsolatos műveleteket könyvelni? Milyen áron kell/lehet az ilyen típusú árukat nyilvántartani?
Részlet a válaszból: […]törtaranymennyiségek közötti különbözetnek, mint hulladéknak a készletrevételi értéke. Így a készletre vett (vehető) hulladékarany-mennyiségnek (a törtaranykénti) bekerülési értéke és készletrevételi értéke közötti különbözet az új ékszerek előállítási költségeinek a részeként jelenik meg. A törtaranyból új ékszert készítő szolgáltató (bérmunkát végző) által számlázott munkadíj is része az új ékszerek előállítási költségeinek, amelyet az igénybe vett szolgáltatások költségei között kell elszámolni. A leírtakból következően az ékszerek előállítási költsége - az előállításhoz szükséges törtaranymennyiség anyagköltségként elszámolt összege, csökkentve a hulladékarany készletrevételi értékével, és - a bérmunkát végző által leszámlázott munkadíj együttes összege. Az ékszerek előállítási költségeiből - a cég belső szabályzata (önköltség-számítási szabályzata) alapján - kell meghatározni az ékszerek egyedi bekerülési, készletrevételi, nyilvántartási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4415
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,