Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott élelmiszer ételhez tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Étteremben felszolgált italok minősítése

Kérdés: Az 5681. kérdésre adott válaszukban hibát vélek felfedezni a felszolgált italok tekintetében. Az étterem nem kereskedik, hanem szolgáltat. Az italt nem változatlan formában értékesíti, hanem felszolgálva. Ezért úgy gondolom, a költségelszámolás helyes módja, ha az ital bekerülési értéke is anyagköltség és nem elábé.
Részlet a válaszból: […]be­épül az előállított termékbe, része lesz a nyújtott szolgáltatásnak, azok jellemzően elveszítik eredeti formájukat, jellegüket, nem maradnak meg változatlan állapotban. A vásárolt anyagokon belüli csoportosítás kitűnően utal erre, mely szerint megkülönböztetünk nyers- és alapanyagot, segédanyagot, üzem- és fűtőanyagot, fenntartási anyagot, építési anyagot, egyéb anyagot. A vendég megrendelésére felszolgált italok nem sorolhatók[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5770
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Ételhez felhasznált élelmiszer elszámolása

Kérdés: A szállodában éttermet nyitnak. Étteremként is funkcionál, de itt bonyolítják le a kötelező reggeliztetést is. Az ételhez felhasznált élelmiszert hova kell könyvelni? Ugyanez a kérdés az italértékesítésre vonatkozóan is.
Részlet a válaszból: […]anyagköltségként kell elszámolni.Italok értékesítése esetén kissé más a helyzet. Az ételek elkészítése során felhasznált italok, továbbá a reggelihez felszolgált tej, tea, kávé, víz stb. bekerülési értékét szintén anyagköltségként kell elszámolni.A vendég megrendelésére felszolgált italok (sör, bor, pálinka stb.) bekerülési értékét az eladott áruk bekerülési értékeként
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5681
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: