Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elismert költség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elismert költség

Kérdés: A kft.-nél nincs munkaviszonyban egyetlen "dolgozó" sem, az ügyvezető megbízási jogviszonyban, továbbá a tagok tagi jogviszonyban végzik el a munkát. A vállalkozási tevékenység érdekében felmerült (ez dokumentumokkal bizonyítható), elismert költségnek tekinthetők-e a következő jogcímek: napidíj és utazási költség, képzési költség, újság (napilap)? A megbízási szerződéssel foglalkoztatott ügyvezető és/vagy tag(ok) részére a (vállalkozási tevékenységgel összefüggő) képzési költség - adó- és járulékmentesen - elszámolható-e?
Részlet a válaszból: […]A napidíj és a kiküldetési költség a 3. számú melléklet B/3. pontja alapján elismert költség, tekintettel arra, hogy személyi jellegű költségként kell elszámolni, és azt a kft. vezető tisztségviselője, tevékenységében személyesen közreműködő tagja (a kérdésből ez úgy tűnik, teljesül) részére történő kifizetésként számolják el. - A képzési költség a 3. számú melléklet B/14. pontja alapján elismert költség lehet, ha azt a kft. tevékenységében személyesen közreműködő tag (a kérdés alapján úgy tűnik, ez teljesül) képzése alapján számolják el, feltéve hogy a képzés a kft. tevékenységéhez szükséges ismeretek megszerzését, bővítését célozza. A vezető tisztségviselő képzési költségének elismeréséhez bizonyítani kell, hogy az ismeretek megszerzése hozzájárul a bevételszerzéshez. - Az újság-előfizetés vagy -beszerzés költsége szintén akkor elismert költség, ha az hozzájárul a bevételszerzéshez. Ilyen lehet például olyan szaklap, amely a kft. által végzett tevékenységgel kapcsolatos új ismeretekről, nemzetközi tendenciákról,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3243
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: