Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elkobzott eszköz tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elkobzott gépkocsi leírása

Kérdés: Gépjármű-kereskedelemmel foglalkozunk. A vámhivatal elkobzott a kft.-től egy használt gépkocsit, mert külföldről lopott volt. A kft. perli azt a tulajdonost, akitől - új gépkocsi vásárlásakor - átvette, beszámította a lopott gépkocsit. Melyik évben kell a kft.-nek veszteségként leírnia a gépkocsit? Az elkobzás évében vagy a bírósági végrehajtás végén?
Részlet a válaszból: […]szerinti értékét egyéb ráfordításként kell kimutatni. Nyilvánvaló, hogy az elkobzott gépkocsi hiányzik, nem áll a kft. rendelkezésére. A hiányt pedig akkor kell könyvelni, amikor azt megállapították. (Nem az elkobzás évében, hanem az elkobzás időpontjában.)Az Szt. 29. §-ának (8) bekezdése alapján a peresített követelés összegéből azt az összeget lehet a követelések között kimutatni és bevételként elszámolni, amelynek pénzügyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. augusztus 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 818
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,