Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott előlegigénylési díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Előlegigénylési díj

Kérdés: Nyertes pályázattal készülő beruházáshoz támogatási előleget kértünk és kaptunk. Az előleg mintegy 2,3% "támogatásielőleg-igénylési díj" címén visszatartásra került az MVH határozat szerint. Hogyan könyveljük helyesen az előleget és az igénylési díjat?
Részlet a válaszból: […]címén az MVH által visszatartott összeggel mi történik. (Remélhetően ez az MVH határozatából megállapítható!) Ha a visszatartott összeg átmeneti, azaz a végleges támogatás megítélésekor folyósítani fogják, akkor a támogatási előleg folyósításakor nincs teendő. Ha viszont valóban a támogatási előleg igénylésének a díja, akkor azt az előleg folyósításával egyidejűleg az Szt. 47. §-a alapján, mint a beruházáshoz hozzákapcsolódó tételt, a beruházás bekerülési értékében kell számításba venni. Feltételezhetően ezt a díjat a támogatás összegének megállapításakor nem kell megfizetni, a megítélt támogatás arra is fedezetet nyújt. Tekintettel arra, hogy a támogatási előleggel el kell számolni, indokolt a támogatásielőleg-igénylési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. november 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4371
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: