Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott építésiengedély-köteles felépítmény tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Építésiengedély-köteles felépítmény vásárlása

Kérdés: Társaságunk idegen földterületen álló olyan építésiengedély-köteles felépítményt tervez vásárolni, amelynek kb. 90%-os a készültségi foka, a használatbavételi engedély megkérése előtt áll. Jól látjuk, hogy az ügylet az Áfa-tv. 10. §-ának d) pontja alá tartozó ingatlannak minősül? Amennyiben a felépítményt továbbértékesítjük, a fenti pont alapján termékértékesítésnek minősül? Az előző ügylet kapcsán illetékfizetési kötelezettség keletkezik ráépítés jogcímén?
Részlet a válaszból: […]ingatlannak, és - főleg - ebben az állapotában az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzendő ingatlannak. Így annak az értékesítésekor, esetleges továbbértékesítésekor az Áfa-tv. 142. §-a (1) be­kezdésének b) pontjában foglaltakat kell figyelembe venni. Az Áfa-tv. 10. §-ának d) pontja értelmezésénél azt kell feltételezni, hogy a jogosult a megrendelő, aki részére az ingatlan átadása akkor történik, amikor az ingatlan "kulcsrakész", azaz a jogosult azt további ráfordítások nélkül használatba veheti, kérheti annak az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzését, függetlenül attól, hogy az idegen vagy saját földterületen áll.Az Itv. 18. §-ának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. január 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6525
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: