Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott Erzsébet-utalvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Erzsébet-utalvány elszámolása egyéni vállalkozásnál

Kérdés: Mi az Erzsébet-utalvány és SZÉP kártya helyes elszámolása egyéni vállalkozó esetében?
Részlet a válaszból: […]formájában- szálláshely-szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 225 ezer forint;- étkezési szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 150 ezer forint;- a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmeg­őrzést szolgáló, több juttatótól származóan együttvéve legfeljebb 75 ezer forinttámogatást.Az egyéni vállalkozó saját magának nem adhat ilyen juttatásokat.Az Szja-tv. a vállalkozói költségek költségelszámolásáról a 11. számú mellékletben rendelkezik. A I. Jellemzően előforduló költségek 17. pontja szerint az egyéni vállalkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5802
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Erzsébet-utalvány több munkaviszony esetén

Kérdés:

Több munkavállaló is további munkaviszonyt létesített cégeinknél. A főállású munkaviszonyukban 2012-ben a havi 5000 Ft összegű Erzsébet-utalványt fogják kapni, mint béren kívüli juttatást. A törvényt úgy értelmezzük, hogy a munkavállalónak nyilatkoznia kell, hogy más cégnél kap-e béren kívüli juttatást, és csak egy helyen, a főállású jogviszonyában kaphatja a juttatást kedvezményes adózással. Jól gondoljuk?

Részlet a válaszból: […]szerint indokolt eljárni. Így a kérdező cég - mivel nem ismeri, hogy az adott munkavállaló más jogviszonyában részesült-e a béren kívüli juttatás ezen formájában - kérjen nyilatkozatot a magánszemélytől az adott juttatásra vonatkozóan. Ez esetben az esetleges jogkövetkezményeket az írásban nyilatkozó magánszemély viseli. Természetesen nincs akadálya annak, ha a magánszemély más jogviszonyában már kapott havi 5000 forint értékben Erzsébet-utalványt, hogy a kérdező cég is további utalványt adjon, de akkor az már nem béren kívüli juttatás, hanem egyes meghatározott juttatások közé tartozó jövedelem lesz (a személyi jövedelem­adón túlmenően 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás is terheli).   Olvasói észrevétel (megjelent a Számviteli Levelek 264. számában - 2012.04.19.) Észrevétel: Olvasóink a Számviteli Levelek 261-es szám 5330-as kérdése kapcsán kérték, hogy azon állításunkat jogszabályhelyesen támasszuk alá, mely szerint a munkavállaló csak egy munkahelyről részesülhet juttatásban Erzsébet-utalvány formájában. A szerző válaszol: Erzsébet-utalvány több munkaviszony esetén - helyesbítés 2012-től a munkáltató a munkavállalónak havi 5000 forint értékben adhat Erzsébet-utalványt fogyasztásra kész étel vásárlására az Szja-tv. 71. § (1) bekezdés b) pont bb) alpontja alapján. A hivatkozott alpont arról rendelkezik, hogy a juttatás alapjául szolgáló jogviszony minden megkezdett hónapjára a havi 5000 forintot meg nem haladó rész minősül béren kívüli juttatásnak. Arról nincs rendelkezés, hogy több juttatótól származóan együttvéve is csak a havi 5000[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5330
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,