Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eszközök selejtezése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egy éven belül elhasználódó eszközök selejtezése

Kérdés: Anyagköltségként könyveljük az egy éven belül elhasználódó anyagi eszközöket. Ha egy kézi fúrógépet vagy kőművesszerszámot ilyennek minősítünk, akkor annak az elhasználódásakor van selejtezéssel és könyveléssel kapcsolatos teendőnk? (Analitikában nem tartjuk nyilván azokat.)
Részlet a válaszból: […]tevékenység során történő elhasználódást indokolt dokumentálni. Ennek egyrészt az olyan - könyvvitelen kívüli - nyilvántartás felel meg, amely eszközfajtánként tartalmazza az átvevő nevét, az átvétel, a visszavétel időpontját, vagy dolgozónként tartalmazza az átvett eszköz megnevezését, az átvétel, a visszaadás időpontját, másrészt a visszavett (visszaadott) eszközök jegyzékét tartalmazó selejtezési jegyzőkönyv, amely tartalmazza a selejtezett eszközök minősítésére, minőségére vonatkozó szakmai véleményt, továbbá a hulladékként kezelendő eszközök hasznosításának, hasznosíthatóságának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. október 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5595
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,