Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ételautomata tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Étel-, italautomaták elszámolása

Kérdés: Nem kereskedelmi egységben működtetett étel-, italautomata árbevétele hogyan számolható el, ha a gépben nincs memóriaegység? Milyen bizonylatot kell kiállítani a könyveléshez, illetve az áfaelszámoláshoz? Milyen kulccsal kell az értékesítésre jutó áfát számolni?
Részlet a válaszból: […]gépből való kiürítésével egyidejűleg nyilvántartásba kell venni, és egyfajta termékmérlegnek is lennie kell (az automatába betöltött/berakott ital és étel, valamint a maradék kivétele közti különbözet a ténylegesen eladott mennyiség). Az automaták ürítésekor a pénz számbavételének módját, a pénzbevétel nagyságának ellenőrzését, az ellenőrzés módszerét belső szabályzatban kell rögzíteni. Az automaták ürítésekor a pénzbevétel nagyságát - leltár alapján - nyilvántartásba kell venni, be kell vételezni. Ennek módját, a pénzbevételezés bizonylatolásának, a pénz kezelésének, őrzésének részletes szabályait a számviteli politika részét képező pénzkezelési szabályzatban kell előírni, és annak alapján az ellenőrzését biztosítani. A pénzbevétel - előbbiek szerinti - bizonylata alapján kell az eladási árat bruttó módon árbevételként könyvelni, majd a vállalkozás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. szeptember 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 321
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,