Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eurószámla tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eurószámla vezetése két bankban

Kérdés: Társaságunk eddig meglévő eurószámlája mellé egy másik bankban is nyitott eurószámlát. A devizakészletek csökkenésénél átlagárfolyamot használunk. E két eurószámlán lévő devizakészletről külön-külön vagy összevontan kell az átlagárfolyamot meghatározni?
Részlet a válaszból: […]euró nyilvántartásba vételének árfolyamát, amely - ha nem forintért történik a vásárlás - a bekerülés napjára vonatkozó - választott - devizaárfolyamon forintra átszámított érték. Mivel - feltételezhetően - nem ugyanazokon a napokon és nem azonos összegben történik a két bankban az eurószámlán a jóváírás, eltérő lesz a bankokban vezetett eurószámlákon jóváírt euró bekerülési árfolyama, eltérő lesz a jóváírt euró mennyisége, és ebből következően eltérő lesz a súlyozott átlagos devizaárfolyam is. A leírtak alapján a két bankban vezetett eurószámlához kapcsolódóan a társaságnak két deviza-betétszámlát kell forintban vezetnie, és így a devizakészletek átlagárfolyamát is külön-külön indokolt meghatároznia. Nincsen azonban akadálya annak, hogy az átlagos (súlyozott) bekerülési devizaárfolyam helyett a társaság mindkét eurószámlájához kapcsolódó deviza-betétszámláját[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. augusztus 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2742
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: