Keresés eredménye

A találat a megadott járműfelépítmény tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Járműfelépítmény, szeméttömörítő cseréje
Kérdés: Vállalkozásunk a tulajdonát képező jármű szeméttömörítő felépítményét kicserélteti. A régi felépítményért a járművet felújító cég fizet. A jármű felépítménye külön leltári számon nem szerepel. Csökkenti-e az aktiválandó összeget a régi felépítményért számla alapján kapott áfa nélküli összeg? A vállalkozás kiszámlázhatja-e a felépítményt?
Részlet a válaszból: […]ezért - részleges selejtezéssel - a szeméttömörítő felépítmény számított bekerülési értékével, számított elszámolt értékcsökkenésével a jármű kimutatott bruttó értékét és elszámolt értékcsökkenését csökkentenie kell az egyéb ráfordításokkal szemben. Természetesen a régi felépítményt, ha azért a járművet felújító fizet, a járművet felújítónak számlázni kell az áfa felszámításával, a számlázott - áfa nélküli - értéket pedig az egyéb bevételek között kell kimutatni. (A régi felépítmény[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3047
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: