Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni (T 261 – K 582 és T 552 – K 261), amely után a 44 szja-n túlmenően 11 százalék eho-t is kell...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék:  

Étkezési hozzájárulás elszámolása a saját konyhánál

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha az egyházi intézménynek saját konyhája van?
Részlet a válaszából: […] ...ez esetben is – a személyi jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni, mely összeg után 44 százalék szja mellett 11 százalék eho-t is kell fizetni.Mivel a meg nem térülő étkeztetési szolgáltatás adóköteles természetbeni juttatásnak minősül,...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. december 11.
Kapcsolódó címke: