Étkezési hozzájárulás elszámolása a saját konyhánál

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha az egyházi intézménynek saját konyhája van?
Részlet a válaszából: […] ...felmerült személyi jellegű egyéb kifizetéseket az 55. számlacsoportban; az étkeztetés költségeit,= a felhasznált étkezési anyagok, nyersanyagok, italok, továbbá a felhasznált energia értékét az 51. számlacsoportban,= az ételek előállításához igénybe...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. december 11.
Kapcsolódó címke:

Vendéglátás: üzemi konyha

Kérdés: Társaságoknál üzemi konyha működik. Üzleti partnereinket sok esetben az üzemi konyhában látjuk vendégül. A reprezentációval kapcsolatos áfát levonjuk. A szolgáltatott reprezentációról belső számlát készítünk, amely alapján a szolgáltatás értékét árbevételként számoljuk el a reprezentációs költségekkel szemben. A reprezentációs szolgáltatás után keletkezik-e áfafizetési kötelezettség?
Részlet a válaszából: […] ...egyéb kifizetéseket az 55. számlacsoportban; az ételek elkészítésével, felszolgálásával kapcsolatos költségeket:= az élelmiszereket, nyersanyagokat, italokat az 51. számlacsoportban;= az elszámolt munkabért és járulékait az 54., illetve az 56. számlacsoportban...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. augusztus 1.
Kapcsolódó címke: