Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...az 5. Költségnemek számlaosztály megfelelő számláin kell elszámolni: a saját konyha tárgyi eszközeinek (beleértve a konyhaépületet is) terv szerinti értékcsökkenését az 571. számlán, illetve ezen tárgyi eszközök bérleti díját az 522. számlán, az üzemeltetés (fűtés...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék:  

Munkaadói járulék – étkezési hozzájárulás

Kérdés: Milyen személyi jellegű juttatás után kell munkaadói járulékot fizetni? Fennáll-e ez a kötelezettség az étkezési hozzájárulás esetében?
Részlet a válaszából: […] ...azonban a figyelmet, hogy a pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvény – melynek kihirdetését ez év júniusára tervezték – XVI. fejezete szerint a reprezentáció és az üzleti ajándék után nem keletkezik munkaadóijárulék-kötelezettség. A...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. június 28.