Étkezési hozzájárulás elszámolása a saját konyhánál

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha az egyházi intézménynek saját konyhája van?
Részlet a válaszából: […] ...kell megállapítani az étkeztetési szolgáltatás közvetlen költségeit, másrészt fontos a felmerült költségek megosztásához olyan vetítési alapot keresni és használni, amely biztosítja utólag is az étkeztetési szolgáltatás közvetlen költségeinek az...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. december 11.
Kapcsolódó címke:

Vendéglátás: üzemi konyha

Kérdés: Társaságoknál üzemi konyha működik. Üzleti partnereinket sok esetben az üzemi konyhában látjuk vendégül. A reprezentációval kapcsolatos áfát levonjuk. A szolgáltatott reprezentációról belső számlát készítünk, amely alapján a szolgáltatás értékét árbevételként számoljuk el a reprezentációs költségekkel szemben. A reprezentációs szolgáltatás után keletkezik-e áfafizetési kötelezettség?
Részlet a válaszából: […] ...minősül, nagyon fontos, hogy a költségek teljes körű elkülönítése, gyűjtése, továbbá a költségek megosztásánál alkalmazott vetítési alapok (mutatók) megfelelően dokumentáltak, utólag is ellenőrizhetők legyenek.Az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.17....[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. augusztus 1.
Kapcsolódó címke: