Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...a fűtés, a világítás, a takarítás, a mosogatás költségei, az étkezéshez használt eszközök költségei (a bekerülési értékük, értékcsökkenési leírásuk);c) a reggelihez, a vacsorához beszerzett élelmiszer számlázott – áfa nélküli – bekerülési...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

Egyházi tulajdonú társaság saját rezsis beruházása

Kérdés: Az egyház az általa alapított kft. közreműködésével többcélú felhasználásra alkalmas csarnokot épít saját rezsis beruházás keretein belül. Az építkezéshez vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújt. Az építkezés 1999-ben kezdődött, várhatóan 2002-ben befejeződik. Kérem segítségüket a helyes könyvelési tételek megadásával.
Részlet a válaszából: […] ...felmerült személyi jellegű egyéb kifizetéseket az 55. számlacsoportban, az építésnél használt eszközök közvetlenül elszámolható értékcsökkenési leírását az 57., üzemanyagköltségét az 51. számlacsoportban stb.Amennyiben a saját vállalkozásban végzett...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. január 31.
Kapcsolódó címkék: