Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...társadalombiztosítási járulék, 3 százalék munkaadói járulék is terheli, ezeket a személyi jellegű egyéb kifizetések, illetve a bérjárulékok között kell elszámolni.Amennyiben a más vállalkozások alkalmazottai (a térítést fizetők) térítési díjai nem fedezik...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék:  

Utazási utalvánnyal történő költségtérítés

Kérdés: Belföldi és külföldi részére adott, utazási utalvánnyal történő költségtérítés esetén milyen adó- és tb-teherrel kell számolnia a kifizetőnek?
Részlet a válaszából: […] ...alkalmazottnak nem minősülő egyéb belföldi személy esetén százalékos egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni, és ezeket bérjárulékként kell elszámolni. Ezen természetbeni juttatás után, ha a magánszemély külföldi illetőségű, vagy a Tbj-tv. 11. §-a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. október 11.