Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...megfelelő számláin kell elszámolni: a felhasznált vásárolt étkezési anyagok, nyersanyagok, italok, továbbá a felhasznált energia bekerülési értékét az 51. számlacsoportban, az ételek előállításához igénybe vett szolgáltatások költségeit (ideértve a...A...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék:  

Támogatások számviteli elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni a kettős könyvvitelben a különböző típusú kapott támogatásokat?
Részlet a válaszából: […] ...kimutatott halasztott bevételt a fejlesztés során megvalósított eszköz – új Szt. 47-51. §-a szerint meghatározott – bekerülési értékének, illetve bekerülési értéke arányos részének költségkénti, illetve ráfordításonkénti elszámolásakor kell a.....[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. június 14.