Mintaboltban lévő készlet értékelése

Kérdés: Cégünk mintaboltjában saját termelésű péksüteményt és árut (üdítő, cukrászsütemények) árusít, valamint saját konyhát üzemeltet, ahol a vásárolt alapanyagokból hideg-, illetve melegkonyhai ételt készítenek helybeli fogyasztásra. Ezeknek a norma szerinti elszámolása szinte lehetetlen. Önök már adtak választ arra az esetre, ha kétféle csoport van a mintaboltokban, de mi a helyes számviteli elszámolás ebben az esetben?
Részlet a válaszából: […] ...áruk olyan csökkenését fogyasztói áron, amelynek csak csökkentett eladásiára volt, vagy egyáltalán nem volt eladható, és így bevétel sem realizálódott.A mintaboltban történő értékesítéshez kapcsolódónyilvántartási kötelezettséget a fentiekben...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. május 17.
Kapcsolódó címkék:    

Készletek, készletváltozások bizonylatolása

Kérdés: Kereskedelmi tevékenységet folytató kft. saját varrodát üzemeltet. Milyen mélységben, hogyan kell az anyag, a készáru mozgását bizonylatolni? Közvetlen önköltség-elszámolásnál szükséges-e az áruféleségenkénti elszámolás?
Részlet a válaszából: […] ...elszámoltatásának is a bizonylata. A készletre vétel év közben tervezett közvetlen önköltségen, illetve a tervezett önköltség figyelembevételével kialakított elszámolási egységáron...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. július 26.
Kapcsolódó címkék: