Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...érdekében felmerült tételek előzetesen felszámított áfája levonható.Kérdés lehet az, hogy mire kell a számlázott étkezési díjnak fedezetet nyújtania.A vállalati üdülőben zajló étkezés, étkeztetés költségei (a kérdésben megadott információk alapján):a)...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

Étkezési hozzájárulás elszámolása a saját konyhánál

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha az egyházi intézménynek saját konyhája van?
Részlet a válaszából: […] ...fizetnek, de a térítési díj nem fedezi az étkeztetés összes – áfával növelt – közvetlen költségét, a térítési díjjal nem fedezett saját étkeztetési szolgáltatás költségét kell az előbbiek szerint a személyi jellegű egyéb kifizetések között elszámolni...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. december 11.
Kapcsolódó címke: