Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...felszolgálásával kapcsolatos költségek: az elszámolt közvetlen munkabér és a közvetlen bér járulékai, a közvetlenül felmerült személyi jellegű egyéb kifizetések, a fűtés, a világítás, a takarítás, a mosogatás költségei, az étkezéshez használt...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

Egyházi tulajdonú társaság saját rezsis beruházása

Kérdés: Az egyház az általa alapított kft. közreműködésével többcélú felhasználásra alkalmas csarnokot épít saját rezsis beruházás keretein belül. Az építkezéshez vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújt. Az építkezés 1999-ben kezdődött, várhatóan 2002-ben befejeződik. Kérem segítségüket a helyes könyvelési tételek megadásával.
Részlet a válaszából: […] ...számlacsoportban, a közvetlenül elszámolt munkabért és annak járulékait az 54., illetve az 56. számlacsoportban, a közvetlenül felmerült személyi jellegű egyéb kifizetéseket az 55. számlacsoportban, az építésnél használt eszközök közvetlenül...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. január 31.
Kapcsolódó címkék: