Személyzeti étkeztetés piaci ára
Kérdés
Szállodai vállalkozás milyen haszonkulcs felszámításával határozhatja meg a személyzeti étkezés piaci árát? Az ételek előállításának és felszolgálásának költségei lényegesen szerényebbek, mint a vendégeket kiszolgáló étterem esetében.
Megjelent a Számviteli Levelekben 2007. január 25-én (144. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 2927
[…] a személyzeti étkezés esetében is az általános ételkalkuláció alapján kell meghatározni, a felszolgálás költségeit a fogyasztás körülményei figyelembevételével kell megállapítani, a rezsiköltségek és a nyereség fedezetét (a haszonkulcsot) pedig ugyanazon vetítési alap segítségével kell számításba venni, amelyet általában használnak. És természetesen a fizetendő áfáról sem szabad elfeledkezni. Amennyiben a személyzet részére biztosított ételek (és nem az ételek előállítása) szerényebbek, a felszolgálás is egyszerűbb, és van "utcán át" történő értékesítés is, akkor a személyzeti étkezés piaci árának az "utcán át" […]
Jelentkezzen be!
Elküldjük a választ e-mailen*