Pályázatíró cég hibájából kapott összeg
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
Megjelent a Számviteli Levelek 381. számában (2018. március 8.), 7539. kérdésszám alatt

Kérdés: A társaságnak a pályázatíró hibájából vissza kellett fizetni a fejlesztési célra (tárgyi eszköz beszerzésére) kapott támogatást. Megállapodás alapján ezért a pályázatíró cégtől kártérítésben részesült, amely összeg 2017-ben be is folyt. Ez 2017. évi bevételnek minősül? Vagy időbelileg el kell határolni, és az értékcsökkenés elszámolásakor arányosan feloldani, mivel közvetve tárgyi eszköz beszerzéséhez kapcsolódik?
Részlet a válaszból: […]A fejlesztési támogatás miatt kimutatott halasztott bevételt pedig az Szt. 45. §-ának (2) bekezdése alapján meg kell szüntetni a támogatás visszafizetésének elrendelésekor (T 9646 - K 4832), a visszafizetendő (a visszafizetett) összegben.Más téma, de nem támogatás az, hogy a támogatás visszafizetése miatt a pályázatíró kártérítést fizet[…] részlet vége a válaszból.

Nem előfizetőnk?

Erre a kérdésre a választ adatai megadása után e-mailben azonnal megküldjük Önnek*. Kérjük először adja meg munkahelyi e-mail címét!*Ennek feltétele, hogy egy éven belül még nem használta oldalunk ezen funkcióját. (Ugyanis ingyenes választ és/vagy grátisz példányt nem előfizetőinknek évente csak egy alkalommal küldünk.)

Keresés

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére