Belföldi kiküldetés napidíja
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
Megjelent a Számviteli Levelek 389. számában (2018. augusztus 9.), 7661. kérdésszám alatt

Kérdés: Változott-e a belföldi hivatalos kiküldetést teljesítő munkavállalók költségtérítésére vonatkozó rendeleti szabályozás?
Részlet a válaszból: […]szerepel. Így a napidíj teljes összege adóköteles.A napidíjat az egyes meghatározott juttatások között kell kimutatni. A napidíj összege alapján meghatározott adóalap után fizetendő személyi jövedelemadót is az egyes meghatározott juttatások között kell elszámolni, míg az adóalap után fizetendő egészségügyi hozzájárulást a bérjárulékok között kell kimutatni.A belföldi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatott magánszemély részére - hat órát meghaladó kiküldetés esetén - adható napidíjátalány háromezer forint, feltéve, hogy a munkáltató a kiküldetésre nem naponkénti átalányt, illetve havi átalányt állapít meg, és a kiküldetés többletköltségeire tekintettel más juttatást nem ad.Az Szja-tv. 3. számú[…] részlet vége a válaszból.

Nem előfizetőnk?

Erre a kérdésre a választ adatai megadása után e-mailben azonnal megküldjük Önnek*. Kérjük először adja meg munkahelyi e-mail címét!*Ennek feltétele, hogy egy éven belül még nem használta oldalunk ezen funkcióját. (Ugyanis ingyenes választ és/vagy grátisz példányt nem előfizetőinknek évente csak egy alkalommal küldünk.)

Keresés

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére