Külföldi kiküldetés napidíja
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
Megjelent a Számviteli Levelek 389. számában (2018. augusztus 9.), 7663. kérdésszám alatt

Kérdés: Változott-e a külföldi kiküldetéshez kapcsolódó költségek rendeleti szabályozása? Miben és mennyiben tér el a belföldi kiküldetéshez, illetve a külföldi kiküldetéshez kapcsolódóan fizetendő költségtérítés? Ezen költségtérítések bizonylatolásában van-e érdemi eltérés?
Részlet a válaszból: […]kapcsolódó kiküldetések egybeszámítására, a legalább 8 órát elérő törtnapok díjára vonatkozó előírásokat is).A külföldi kiküldetés napidíja elszámolásának is elsődleges bizonylata a kiküldetési rendelvény, amelynek az Szja-tv. 3. §-ának 83. pontjában előírtakon túlmenően tartalmaznia kell az indulás és az érkezés várható időpontját, kapcsolódó kiküldetések esetén a két kiküldetés között eltelt (az érkezés és a továbbindulás közötti) időtartamot, az igénybe vehető közlekedési eszközt stb. A kiküldetési rendelvényben rögzíteni kell a külföldi kiküldetés napidíjának összegét, egyrészt abban a pénznemben, amelyen ezt kifizetik, másrészt euróban (ha eurótól eltérő valutában történik a kifizetés, az eltérő valuta és az euró keresztárfolyamát), a[…] részlet vége a válaszból.

Nem előfizetőnk?

Erre a kérdésre a választ adatai megadása után e-mailben azonnal megküldjük Önnek*. Kérjük először adja meg munkahelyi e-mail címét!*Ennek feltétele, hogy egy éven belül még nem használta oldalunk ezen funkcióját. (Ugyanis ingyenes választ és/vagy grátisz példányt nem előfizetőinknek évente csak egy alkalommal küldünk.)

Keresés

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére