Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adatbiztonsági szabályzat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szabályzat aktiválása

Kérdés: Aktiválható-e a GDPR-előírásoknak való megfelelés érdekében kidolgozott (és beszerzett) adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat? Ha igen, milyen jogcímen? Társaságunk számviteli politikája alapítás-átszervezés és kutatás-fejlesztés költségeinek aktiválását nem engedi.
Részlet a válaszból: […]hogy az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat nem sorolható az Szt. 25. §-ának (7) bekezdésében felsorolt szellemi termékek közé, nem minősíthető szerzői jogvédelemben részesülő szerzői műnek.A vagyoni értékű jogokat a (6) bekezdés részletezi. Ezek közül - a szabályzatot készítővel kötött szerződésben foglaltak figyelembevételével - a szellemi termék felhasználási jogát lehet valószínűsíteni, feltéve, ha a szabályzatot szellemi terméknek lehetne tekinteni.Az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat alapvetően a vállalkozási tevékenység folytatásával függ össze, ezért annak a bekerülési értékét (a számlázott értékét, illetve a saját tevékenység során felmerült közvetlen költségeit) az alapítás-átszervezés aktivált értékeként indokolt az immateriális javak között állományba[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7996
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,