Keresés eredménye

4 találat a megadott alapítás-átszervezés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Alapítás-átszervezés aktivált értékének kivezetése
Kérdés: Társaságunknál 2009-ben jelentős átszervezés történt. Az átszervezés költségeit aktiváltuk, 5 év alatt leírtuk. Az alapítás-átszervezés aktivált értéke az immateriális javak között nulla értéken a mai napig szerepel. Mikor kell, illetve lehet kivezetni a könyvekből a nullára leírt alapítás-átszervezés aktivált értékét?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. március 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6936
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Alapítás-átszervezés?
Kérdés: Társaságunk 2009-ben új üzlethelyiséget nyitott. Az új üzlet vezetőjét már 2008. évben felvettük, hogy segítsen az arculat, bútorzat kialakításában, valamint a megfelelő árukészlet megrendelésében és a megfelelő alkalmazottak kiválasztásában. Elszámolhatók-e - a költség-haszon összevetésének elve szerint - a vezető 2008. évben felmerült bér + járulék költségei 2008-ban? Ha nem, milyen módon emelhetem ki költségek közül?
Részlet a válaszból: […]az összemérés elvének a második fele alkalmazandó, a költségeknek ahhoz az időszakhoz kell kapcsolódniuk, amikor felmerültek. Így a 2008-ban felmerült költségek a 2008. év eredményét terhelik. Ezen szabálytól csak akkor lehet eltérni, ha a számviteli törvény arra lehetőséget ad. Nyilvánvaló, hogy az üzletvezető bérét és annak járulékait nem lehet befejezetlen termelésként készletre venni, mert az nem termék-előállítás, szolgáltatásnyújtás miatt merült fel. Mivel az üzletvezetőt új üzlethelyiség jövőbeni megnyitása miatt vették fel, kérdés, lehet-e a felmerült költségeket az alapítás-átszervezés aktivált értékeként az immateriális javak között állományba venni? Az Szt. 25. §-ának (3) bekezdése alapján akkor igen, ha az a vállalkozási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4216
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Alapítás-átszervezés aktiválható költségei
Kérdés: Az ISO-rendszer bevezetésével kapcsolatos tevékenység költségeit az alapítás-átszervezés költségei között kell elszámolni, és - amennyiben a gazdálkodó úgy döntött - aktiválni lehet. A minősítést végző külső cég által számlázott összegen túlmenően milyen költségek aktiválhatók?
Részlet a válaszból: […]közvetlen önköltségbe tartoznak, mert közvetlenül felmerültek, mert a tevékenységgel szoros kapcsolatban voltak, mert megfelelő mutatók, jellemzők alapján a tevékenységre elszámolhatók.Az ISO-rendszer bevezetésével kapcsolatos tevékenység során felmerült, a közvetlen önköltségbe tartozó tételek lehetnek:- az ISO-rendszer bevezetésével kapcsolatos oktatási költségek, szakmai konferenciák költségei,- az ISO-rendszer bevezetésével kapcsolatos konzultációkra utazók szállítási, utazási költségei,- a rendszer bevezetéséhez kapcsolódó különböző mérések költségei stb.A minőségbiztosítási rendszer bevezetése irányításával megbízott bérköltsége, utazási költségei csak akkor tekinthetők közvetlennek, ha erre a tevékenységre őt függetlenítették, ha más tevékenységet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. február 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 571
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
4. találat: Átszervezés költségeinek elszámolása
Kérdés: A cég új telephelyen - változatlan tevékenységre - új üzemet épített. A régi üzemet felszámolták, a berendezéseket részben értékesítik, részben selejtezik, részben az új üzemben ismételten felszerelik. Hogyan kell elszámolni az üzem felszámolásával, az eszközök bontásával és felszerelésével kapcsolatos költségeket?
Részlet a válaszból: […]elszámolni. A kérdéshez kapcsolódóan, átszervezésnek minősül a régi üzem felszámolása, a vállalkozáson belül (egyik telephelyről a másik telephelyre) áthelyezendő használatban lévő gépek, gépi berendezések és felszerelési tárgyak alapozásának megszüntetése (feltörése), ezen használt tárgyi eszközök leszerelése, majd áthelyezés utáni alapozása, szerelése, üzembe helyezése, és az áthelyezéssel kapcsolatos szállítása. Az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 186
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,