Keresés eredménye

A találat a megadott adóalap-növelő tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: "Rendkívüli" értékcsökkenés és az adóalap
Kérdés: A rendkívüli értékcsökkenés elszámolásával és annak társaságiadó-vonzatával kapcsolatban kérdezem: mely esetben nem kell adóalapot növelő tételként elszámolni a rendkívüli értékcsökkenést?
Részlet a válaszból: […]felüli értékcsökkenés adóévben visszaírt összegét. A szabályozás első fele egyértelmű, mivel a tárgyévben elszámolt terven felüli értékcsökkenést csak a következő évben (években) lehet a számviteli előírások szerint visszaírni, így az adóalapot növelő, illetve csökkentő összege ugyanazon adóéven belül nem lehetséges. A Tao-tv. 1. számú mellékletének 10. pontja szerint az adózó a számviteli törvény alapján megállapított terven felüli értékcsökkenést érvényesítheti az adóév utolsó napján állományban lévő - vagyoni értékű jogra, ha az a szerződés módosulása miatt csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem érvényesíthető; - kísérleti fejlesztés aktivált értékére, ha a befejezett kísérleti fejlesztés révén megvalósuló tevékenységet korlátozzák[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4181
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,