Keresés eredménye

A találat a megadott adóbevallás (nem kötelező) tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Nem kötelező elektronikus adóbevallás
Kérdés: Melyik elektronikus adóbevallási kötelezettség melyik adózói körre nem kötelező? Jogszabályi hivatkozást is kérnék megjelölni!
Részlet a válaszból: […]kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő valamennyi adóról - kivéve a kamatjövedelem-adóról -, járulékról, a törvényben meghatározott adatokról. Csak akkor kötelező a munkáltatónak nem minősülő kifizetőnek a (2) bekezdés szerinti havi bevallást és adatszolgáltatást benyújtania, ha a tárgyhónapban magánszemély részére adó- (adóelőleg-) és/vagy járulékalapot képező kifizetést, juttatást teljesített. Ha ilyen kifizetés, juttatás nem volt, akkor az adott hónapra a kifizetőnek nincs 31. § (2) bekezdése szerinti elektronikus adóbevallási kötelezettsége. Nem terheli elektronikus adóbevallási kötelezettség - saját maga vonatkozásában - azt a biztosított egyéni vállalkozót, aki egyidejűleg munkaviszonyban is áll, és foglalkoztatása eléri a 36 órát, azon időszakra, amelyre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2998
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: