Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adóbevallás-tervezet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adóbevallási tervezet alkalmazásának feltételei

Kérdés: Az elmúlt időszakban egy új bevallási módról olvastam, nevezetesen az úgynevezett adóbevallási tervezetről. Szíveskedjenek részletezni ennek a lényegét!
Részlet a válaszból: […]benyújtási kötelezettségét. A bevallási tervezet alkalmazásának előfeltétele, hogy a magánszemély vagy ügyfélkapuval, vagy személyes beazonosítást biztosító elektronikus hozzáféréssel rendelkezzen. Az, hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, ma még nem tudható, de biztosan egy könnyen elérhető, az adótitok megőrzésének is megfelelő technikáról van szó.Fontos jellemzője az adómegállapításnak, hogy ez nem a magánszemély előzetes választásához kötött, hanem az adóhatóság a rendelkezésére álló kontrolladatok alapján azoknak a magánszemélyeknek készíti el az adóbevallási tervezetét, akik sem bevallási nyilatkozatot nem tettek, sem munkáltatói elszámolást nem választottak. A tervezetek elektronikus kiküldésére március 15-étől kerül sor, amely javítható, kiegészíthető. A magánszemélynek a tervezet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6895
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,