Keresés eredménye

A találat a megadott adóbírság tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adólevonási jog módosítása
Kérdés: A társaságunknál folytatott ellenőrzés megállapította, hogy cégünket - egy épületberuházás kapcsán - áfalevonási jog 2013-ban nem illette meg. Az adóhiányt 2014-ben befizettük. Helyesen járunk el akkor, ha a határozat dátumával megegyezően az adott eszköz bekerülési értékét módosítjuk az adóhiány összegével, a késedelmi pótlékot, illetve az adóbírságot viszont a tárgyévre könyveljük? Szíveskedjenek a kontírozást is bemutatni!
Részlet a válaszból: […]önellenőrzés keretében kell módosítani (T 455 - K 466) az adóhiány összegével, és kell könyvelni 2013. évi tételként a le nem vonható adót (az adóhiányt) a már említett könyvelési tétellel (T 161 - K 455).Az épületberuházás bekerülési értékét tehát nem az adóhatóság határozatának dátumával, hanem a számla szerinti teljesítés dátumával, önellenőrzés keretében kell 2013-ra módosítani. Ha az épületberuházást már 2013-ban rendeltetésszerűen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6499
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,