Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott adófolyószámla tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Adófolyószámlák felülvizsgálata

Kérdés: Miért nem vizsgálja felül a NAV az adófolyószámlákat január 1-jével? Mindig elévült tételekbe ütközünk. Nyilvántarthat elévült folyószámlatételeket a NAV?
Részlet a válaszból: […]rendelkezések összefüggéseiből az adódik, hogy az adózó tényleges kötelezettségeinek, túlfizetésének a megállapításakor - ez akár hivatalból, akár adózói kérelemre történik - a már elévült tételeket nem szabad figyelembe venni. Nyilvánvaló, hogy az adóhatóságnak a nyilvántartásai pontos vezetésével arra kell törekednie, hogy ezzel az adózókat az adókötelezettségük minél pontosabb teljesítéséhez hozzásegítse. A problémák[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6050
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Adófizetés elévülése

Kérdés: Adófolyószámlánkon adójogilag elévült túlfizetés van. Főkönyvünkben igazodhatunk-e az APEH egyenlegéhez? Ha igen, hogyan kell azt könyvelni?
Részlet a válaszból: […]a leltár összeállítását megelőzően meg kell győződni. Ez a csak értékben kimutatott eszközöknél és kötelezettségeknél egyeztetéssel történhet meg.A leírtakból következik egyrészt az, ha az Szt. előírásai szerint járnak el, az adókövetelés sem évül el, másrészt az, hogy az elévült követelést nem lehet valósnak tekinteni, tehát azt nem lehet a mérleget alátámasztó leltárba beállítani, azaz az elévülés megállapításakor azt behajthatatlan követelésként le kell írni, egyéb ráfordításkénti elszámolással.A követeléseket, a kötelezettségeket a vevőkkel (adósokkal),[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. december 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1026
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,