Keresés eredménye

A találat a megadott adóköteles bevétel tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Szja-tv. módosításai az evás társaságoknál
Kérdés: Az Szja-tv. szeptember 1-jétől életbe lépő módosításai közül a 69. § (1) bekezdésének m) pontja, (4) és (12) bekezdése vonatkozik-e az evás társaságokra, amelyek kettős könyvvitelt vezetnek, így költséget számolnak el?
Részlet a válaszból: […]magáncélú használat értékének a magánszemély által meg nem térített részét veszik számításba. Az Szja-tv. 69. §-ának új (12) bekezdése az adóköteles bevétel meghatározásának módszerét adja meg. A kérdésre adandó válasznál abból kell kiindulni, hogy az evaalany (akár egyéni vállalkozó, akár társas vállalkozás, függetlenül attól, hogy egyszeres vagy kettős könyvvitelt vezet) kifizető-e vagy sem. (A kifizető értelmező rendelkezését az Art. 178. §-ának 18. pontja tartalmazza.) Ha kifizető az evaalany, azaz ha tevékenységében bármilyen formában magánszemély működik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2825
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,