Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adóköteles bevétel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szja-tv. módosításai az evás társaságoknál

Kérdés: Az Szja-tv. szeptember 1-jétől életbe lépő módosításai közül a 69. § (1) bekezdésének m) pontja, (4) és (12) bekezdése vonatkozik-e az evás társaságokra, amelyek kettős könyvvitelt vezetnek, így költséget számolnak el?
Részlet a válaszból: […]adóköteles bevételt úgy kell meghatározni, hogy a kifizetőt a juttatás, szolgáltatás miatt terhelő kiadásból (kifizetésből) a magáncélú használat értékének a magánszemély által meg nem térített részét veszik számításba. Az Szja-tv. 69. §-ának új (12) bekezdése az adóköteles bevétel meghatározásának módszerét adja meg. A kérdésre adandó válasznál abból kell kiindulni, hogy az evaalany (akár egyéni vállalkozó, akár társas vállalkozás, függetlenül attól, hogy egyszeres vagy kettős könyvvitelt vezet) kifizető-e vagy sem. (A kifizető értelmező rendelkezését az Art. 178. §-ának 18. pontja tartalmazza.) Ha kifizető az evaalany, azaz ha tevékenységében bármilyen formában magánszemély működik közre, aki számára úthasználatra jogosító bérletet, jegyet juttat, illetve telefonszolgáltatást biztosít, e tekintetben az Szja-tv. hatálya alá tartozik.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2825
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,