Keresés eredménye

A találat a megadott adószám felfüggesztése tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adószám felfüggesztése alatti tevékenység
Kérdés:

Az adóhatóság adószámunkat felfüggesztette, mert a székhelyellenőrzésnél nem találták a cég képviselőjét. A cég működik, és kértük a felfüggesztés törlését. A cég a felfüggesztés alatt folytatott üzleti tevékenységet. Mit kell tenni az általa kiállított szolgáltatási számlák, valamint a befogadott számlák és kifizetett tételek tekintetében? A partner cégeinket értesíteni kell, és a számlákat visszajuttatni részükre? A kiállított számlákat jóváírni? Ha az adóhatóság visszaállítja az adószámot, utólag az általunk korábban teljesített szolgáltatás kiszámlázható későbbi időponttal, de a felfüggesztés időszakára vonatkozó időszaki elszámolások alapján? A befogadott és felfüggesztés alatt részünkre teljesített, költségként korábban elszámolt számlákról kérhetünk újat?

Részlet a válaszból: […]adóalany adószámát, az adóalany adólevonási jogát az adószám felfüggesztését megszüntető határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően - az adólevonási jog gyakorlásának egyéb feltételeinek sérelme nélkül - ismételten gyakorolhatja. Ez azt jelenti, ha a kérdező cég havi bevalló, az adószám felfüggesztését elrendelő határozat jogerőre emelkedésének napja május 6., a felfüggesztés jogerős megszüntetésének napja pedig június 21., akkor sem az áprilisi, sem a májusi bevallásában nem szerepeltethet levonható áfát. A hivatkozottakból egyértelműen következik az, hogy az adószám felfüggesztésének időtartama alatt kibocsátott, illetve befogadott számlák visszavonása, illetve visszaadása, azok újbóli kibocsátása, illetve befogadása ellentétes lenne a jogszabályi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. augusztus 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5100
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: