Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ajándékcsomag (ital) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ajándékcsomagban palackozott italok

Kérdés: Édesség-nagykereskedelmi tevékenységet folytató társaság ajándékcsomagot szeretne készíteni és értékesíteni. Az ajándékcsomagba az édességen kívül palackozott italok is kerülnének. A palackozott italokat a nagykereskedelmi tevékenységet folytató társaságtól vásárolják. Az idényjelleggel folytatott palackozott ital továbbértékesítéséhez kell-e jövedéki engedély? Vagy csak be kell jelenteni? Esetleg van még más kötelezettség is?
Részlet a válaszból: […]Ez a tevékenysége a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény (Jöt.) 3. §-a (1) bekezdésének 27. pontja alapján jövedéki kiskereskedelmi tevékenység. Ilyen tevékenység a 67. § (1) bekezdésének ac) pontja szerint csak az állami adó- és vámhatóság engedélyével folytatható. Az engedélyek megadásának feltételeit és részleteit a Jöt. 14. §-a részletezi.A jövedéki engedélyes kiskereskedő jövedéki terméket belföldön csak adóraktár-engedélyestől, felhasználói[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8136
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,