Keresés eredménye

A találat a megadott aláírás bélyegzővel tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Aláírás bélyegzővel
Kérdés: A kft. hivatalos iratait a képviselő írja alá. A cégnél a kft. képviselője a munkáltatói jogok gyakorlója is. A képviselő úgy döntött, hogy 2011. július 1-jétől a tényleges aláírás helyett aláírás-bélyegzővel írja alá a kft. iratait. A cégnek ezt az újfajta aláírást a szabályzataiban rögzíteni kell? A képviselő egyáltalán aláírhat-e aláírás-bélyegzővel?
Részlet a válaszból: […]történő aláírást a cég nevében történő aláírásra való jogosultság esetén. Ennek sajátos dokumentuma a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány. Ha jogszabály szerint a szerződést írásban kell megkötni (ilyen például a munkaszerződés), azt a cég képviseletében eljáró személynek (a munkáltatónak) személyesen kell aláírnia. (A szóban megkötött adásvételi szerződéseken - természetesen - semmilyen aláírás nincs!) Az Áfa-tv. szerint nem lehet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. augusztus 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5098
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,