Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alapítvány intézményei tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alapítvány által fenntartott intézmények

Kérdés: Alapítványnak könyvelek, kettős könyveléssel. Az alapítvány iskolát és óvodát tart fenn. Szerintem az óvodának és az iskolának is külön adószámot kellene kérni, és a bevételeit, kiadásait külön könyvelni, eredményét külön megállapítani. A normatívát az alapítvány adja az intézményeinek. Az alapítvány számol el a Magyar Államkincstár felé. A 3-as számlaosztályban kellene ezt az elszámolást könyvelni? Ha átadom az intézményekre jutó részt, a normatívát, az az alapítványnak költség?
Részlet a válaszból: […]működési engedély csatolásával megállapít. Az alapítvány által fenntartott iskola és óvoda tehát része lehet az alapítványnak, de - az előbbiekben leírtak figyelembevétele mellett - működhet önálló intézményként is. Amennyiben az iskola, az óvoda az alapítvány része, akkor az alapítvány könyvviteli rendszerén belül, elkülönítetten kell kimutatni az iskola, az óvoda bevételeit (ideértve a normatív alapon kapott támogatásokat is), továbbá költségeit, ráfordításait. Amennyiben az iskola, az óvoda önálló intézményként működik, az alapítványnál a Magyar Államkincstártól megkapott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3240
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,