Keresés eredménye

A találat a megadott animációs anyag tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Animációs anyagok előzetesen felszámított áfája
Kérdés: Visszaigényelhető-e az áfa, ha pl. kristálycukrot, cukorkát stb. használunk fel animációs költségként, vagy ásványvizet használunk masszázsszolgáltatáshoz anyagként? Első esetben animációs anyagként, utóbbinál egyéb anyagként könyveljük.
Részlet a válaszból: […]vásárolja meg, az említett levonási tilalom alól csak akkor mentesülhetne, ha a cukor és ásványvíz egészét vagy túlnyomó részét igazoltan, közvetlen anyag jellegű ráfordításként más termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás adóalapjába építené be [Áfa-tv. 125. §-a (2) bekezdésének g) pontja]. Ez például abban az esetben valósulhatna meg, ha a megvásárolt ásványvizet egyértelműen beépítené a masszázsszolgáltatás árába, azaz az ár kialakításakor árképző tényezőként venné figyelembe. Ehhez hasonló példa adódhatna elvileg a kristálycukor, cukorka[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4638
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,