Keresés eredménye

A találat a megadott anyagérték tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Szolgáltatás számlájában elkülönített anyagérték
Kérdés: Az elvárt jövedelem adójával kapcsolatban olvastam, hogy a szerviz által készített számlában a külön írt anyagköltség eladott áruk beszerzési értékének minősül, a helyi adóval kapcsolatban pedig azt olvastam, hogy nem lehet a vevőnél anyagköltségként elszámolni. Mi az igazság? Ha az eladónál eladott áruk beszerzési értéke, akkor a vevőnél miért nem lehet anyagköltség?
Részlet a válaszból: […]áruk bekerülési értékét foglalja magában. A szolgáltató (a szerviz) által elvégzett karbantartási és egyéb munkákhoz felhasznált anyagokra nem lehet azt mondani, hogy változatlan formában kerülnek eladásra. Azokat a szolgáltató (a szerviz) tevékenysége során felhasználja, azok bekerülési értékét a szolgáltatónál (a szerviznél) anyagköltségként kell elszámolni. A számviteli bizonylattal (a számlával) szemben alapvető követelmény, hogy az az adott gazdasági művelet (az adott esetben a szolgáltató által elvégzett javítás, karbantartás) mennyiségi, minőségi és értékbeni adatait a valóságnak megfelelően, hiánytalanul tartalmazza. A szolgáltató által elvégzett munka értéke magában kell,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. február 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2993
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,