Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott anyagérték tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szolgáltatás számlájában elkülönített anyagérték

Kérdés: Az elvárt jövedelem adójával kapcsolatban olvastam, hogy a szerviz által készített számlában a külön írt anyagköltség eladott áruk beszerzési értékének minősül, a helyi adóval kapcsolatban pedig azt olvastam, hogy nem lehet a vevőnél anyagköltségként elszámolni. Mi az igazság? Ha az eladónál eladott áruk beszerzési értéke, akkor a vevőnél miért nem lehet anyagköltség?
Részlet a válaszból: […]a vonatkozó előírásokat! Az Szt. 78. §-ának (5) bekezdése szerint: az eladott áruk beszerzési értéke az üzleti évben - általában - változatlan formában eladott anyagok, áruk bekerülési értékét foglalja magában. A szolgáltató (a szerviz) által elvégzett karbantartási és egyéb munkákhoz felhasznált anyagokra nem lehet azt mondani, hogy változatlan formában kerülnek eladásra. Azokat a szolgáltató (a szerviz) tevékenysége során felhasználja, azok bekerülési értékét a szolgáltatónál (a szerviznél) anyagköltségként kell elszámolni. A számviteli bizonylattal (a számlával) szemben alapvető követelmény, hogy az az adott gazdasági művelet (az adott esetben a szolgáltató által elvégzett javítás, karbantartás) mennyiségi, minőségi és értékbeni adatait a valóságnak megfelelően, hiánytalanul tartalmazza. A szolgáltató által elvégzett munka értéke magában kell, hogy foglalja a munkadíjon túlmenően a javításhoz, karbantartáshoz felhasznált anyagok értékét is, még akkor is, ha azt külön tételben tüntetik fel. A munkadíj és az anyagérték[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. február 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2993
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,